Caută
Close this search box.

USR va ataca la CCR numirea lui Alexandru Stănescu, ca membru în Comitetul de Reglementare al ANRE

usr

Deputata USR Cristina Prună a anunţat că USR va ataca la Curtea Constituţională decizia Parlamentului, de numire a lui Alexandru Stănescu, în funcţia de membru în Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„Stimaţi colegi din PSD, ceea ce faceţi astăzi prin această numire este că transformaţi ANRE într-o afacere de familie. Nici măcar nu l-am audiat astăzi pe domnul Stănescu. Aţi făcut un simulacru de dezbatere”, a mai acuzat Prună.

„Marea majoritate a acestui Parlament va face o mare greşeală astăzi prin votarea domnului Stănescu în funcţia de membru al Comitetului de Reglementare al ANRE.

Domnule Ciolacu, aş dori să vă întreb, dar văd că nu sunteţi, stimaţi colegi din PSD, ceea ce faceţi astăzi prin această numire este că transformaţi ANRE într-o afacere de familie. Pentru că ştiţi foarte bine că domnul Stănescu este fratele secretarului dumneavoastră general.

Va câştiga undeva între 6 şi 8.000 de euro pe lună nemeritaţi, iar CV-ul domnului Stănescu, care a terminat mecanică agricolă, şi nu este o ruşine lucrul acesta, dar problema este că nu îl califică sub nici o formă pentru această funcţie atât de importantă.

Practic, Comitetul de Reglementare al ANRE, prin deciziile pe care le ia, are un impact direct în facturile pe care oamenii le plătesc la energie şi gaze naturale şi chiar şi la energia termică”, a afirmat Cristina Prună, în plenul reunit de marţi al Parlamentului.

Ea a adăugat că USR e singurul partid care s-a opus numirii lui Alexandru Stănescu în această funcţie la ANRE, iar decizia Legislativului va fi atacată de către partid la CCR.

„Nici măcar nu l-am audiat astăzi pe domnul Stănescu. Aţi făcut un simulacru de dezbatere. Am avut doar CV-ul dumnealui în faţă. Probabil de ruşine că se va face de râs nu l-aţi chemat în Parlament.

Este o bătaie de joc la adresa românilor ceea ce votaţi dumneavoastră astăzi. Aceste decizii pe care le ia ANRE au impact şi asupra investiţiilor în sectorul energetic, care nu se mai întâmplă de ceva vreme tocmai pentru că oamenii aceştia de la ANRE au încetat să mai ia decizii în interesul pieţei.

Noi, USR, singurul partid care ne-am opus acestei numiri, vom ataca la CCR această numire”, a completat Prună.

Camera Deputaţilor şi Senatul l-au ales, în plenul comun de marţi, pe Alexandru Stănescu, în funcţia de membru în Comitetul Naţional de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Acesta este fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu.

Marcel Ciolacu a explicat că au venit cu această propunere, pentru că a contat foarte mult faptul că Alexandru Stănescu este unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de la alegerile parlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri