Caută
Close this search box.

Vaccinul Johnson & Johnson nu oferă protecție împotriva variantei Omicron

vaccinul Johnson & Johnson

Vaccinul Johnson & Johnson nu a produs practic nici o protecție cu anticorpi împotriva variantei Omicron într-un experiment de laborator, subliniind capacitatea noii tulpini de a ocoli un pilon al apărării organismului, potrivit lui Penny Moore, virusolog sud-african.

Descoperirile sunt în concordanță cu alte studii care arată o pierdere parțială a puterii împotriva Covid-19 pentru un număr de vaccinuri, protecția anticorpilor lui J&J arătând deosebit de slabă în testul de laborator, scrie Bloomberg, potrivit B1 TV.

Moore, profesor la Universitatea din Johannesburg, a spus că au fost efectuate experimente de laborator pe probe de plasmă de la persoane care au primit două doze de vaccin Pfizer Inc. și BioNTech sau inocularea cu o singură injecție J&J.

„Omicron prezintă într-adevăr o scăpare imună substanțială de la anticorpi”, a spus cercetătorul.

„Situația, cred, este și mai alarmantă pentru vaccinul J&J – nu a existat o neutralizare detectabilă în testul nostru”.

J&J a refuzat să comenteze rezultatele, făcând referire în schimb la o declarație anterioară, care spunea că se testează serul de la participanții la studiile sale de rapel pentru a căuta activitate de neutralizare împotriva Omicron, în timp ce urmărește un vaccin specific variantei pe care îl va adapta după cum este necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri