Caută
Close this search box.

Varianta Omicron este responsabilă pentru aproape 3 sferturi din cazurile noi de COVID din SUA

covid

Varianta Omicron a devenit majoritară în Statele Unite, reprezentând 73,2% din noile infecţii cu COVID-19 în săptămâna încheiată la 18 decembrie, potrivit datelor autorităţilor sanitare americane.

Noua tulpină a SARS-CoV2, extrem de contagioasă, a câştigat rapid teren în faţa variantei Delta. Cu o săptămână înainte, reprezentase doar 12,6% din noile infecţii, relatează AFP, citată de Agerpres.

În prezent, Omicron reprezintă până la 96,3% din cazurile noi în trei state din nord-vestul Statelor Unite (Oregon, Washington şi Idaho), conform Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Într-un alt grup de state din sud-est, printre care Florida, Alabama şi Georgia, 95,2% din noile infecţii sunt provocate de Omicron, o proporţie similară altor regiuni ale ţării.

Detectat pentru prima dată în noiembrie în Africa de Sud, Omicron a stârnit îngrijorare şi a înăsprit restricţiile sanitare în întreaga lume.

Statele Unite nu iau în calcul deocamdată un lockdown, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în ajunul unui discurs mult aşteptat al preşedintelui Joe Biden privind răspunsul administraţiei sale la acest nou val pandemic.

Citește și: Ministerul Sănătății, noi precizări despre introducerea certificatului verd

„Vom avea săptămâni sau luni grele pe măsură ce ne apropiem de iarnă”, a avertizat duminică renumitul om de ştiinţă american Anthony Fauci, consilierul Casei Albe pentru criza sanitară, îngrijorat că aproape 50 de milioane de americani eligibili sunt în continuare nevaccinaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri