Caută
Close this search box.

Vești proaste pentru industria auto. Criza cipurilor se prelungește

taxa auto

Termenele de livrare pentru semiconductori s-au prelungit din nou în noiembrie, spulberând speranțele că s-ar putea întrevedea sfârșitul penuriei care a afectat economia mondială.

Luna trecută, perioada dintre momentul în care cipurile sunt comandate și cel în care sunt livrate a crescut cu patru zile comparativ cu luna octombrie și a ajuns la 22,3 săptămâni, potrivit Bloomberg. Deși nicio categorie de semiconductori nu a scăpat de creșterea timpilor de livrare, aceștia au fost mai mari în special la cipurile de gestionare a consumului de energie și în cazul unor microcontrolere. Iar asta sugerează că penuria se va resimți pentru multe produse și în 2022.

Datele reprezintă o veste proastă pentru industriile care au nevoie de multe componente electronice. Penuria de semiconductori a împiedicat redresarea după pandemia de Covid-19, în special pentru producătorii de automobile.

AlixPartners, o firmă globală de consultanță, a estimat că industria auto globală va pierde venituri de peste 200 de miliarde de dolari în acest an din cauza lipsei cipurilor.

Întârzierile pe care le înregistrează producătorii de automobile, printre care şi Dacia, în finalizarea şi livrarea vehiculelor din gama celor cu echipări bune ajung la șase luni, din cauza crizei mondiale de microcipuri, declara la sfârșitul lunii octombrie directorul de Comunicare al Renault Group România, Cristian Nevzoreanu. Producătorul român a oprit producția mai mult de o lună în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri