Caută
Close this search box.

VIDEO La funeraliile Prinţeie Diana, Palatul Buckingham nu a dorit ca Elton John să cânte „Candle In The Wind”

elton john

Documente recent declasificate dezvăluie că Palatul Buckingham a considerat la funeraliile prinţesei Diana că versiunea cântecului „Candle In The Wind” este „prea sentimentală” şi a fost nevoie de intervenţia decanului de la Westminster pentru ca melodia să fie inclusă în ceremonie.

„Prea sentimmentală”, aşa a considerat Palatul Buckingham versiunea „Candle In the Wind”, pe care Elton John a pregătit-o pentru funeraliile prinţesei Diana, din 1997.

Serviciile reginei au cerut atunci un alt cântec care să însoţească ceremonia, aşa cum arată documente recent declasificate de Arhivele Naţionale britanice şi redate de Sky News.

La o săptămână după decesul tragic într-un accident de maşină la Paris, pe 31 august 1997, funeraliile prinţesei de Wales erau aşteptate de întreaga ţară, devastată de moartea brutală a fostei soţii a prinţului Charles.

Omagiul distant al reginei a şocat o parte a opiniei publice şi palatul Buckingham părea să aibă nevoie de ajutor pentru a înţelege importanţa momentului.

„Este un punct crucial şi vă îndemnăm să daţi dovadă de îndrăzneală”, a spus preotul Wesley Carr, decan la Westminster, într-o scrisoare trimisă Palatului Buckingham.

În final, scrisoarea sa a făcut ca balanţa să încline în favoarea lui Elton John.„Aici se întâmplă neaşteptul şi acolo este acel ceva din lumea modernă pe care prinţesa îl reprezenta. Cu tot respectul, cred că orice este clasic sau coral (chiar şi un clasic popular) este nepotrivit”, a pledat preotul.

El a invocat latura populară a prinţesei Diana şi a lui Elton John, explicând că acesta din urmă „a scris noi versuri care sunt ascultate în toată ţara în amintirea Dianei.

Se cântă tot timpul la radio. Folosirea cântecului în acest context ar fi generoasă pentru milioanele de oameni care se simt personal îndoliaţi: aceasta este cultura populară la apogeul ei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri