Caută
Close this search box.

VIDEO Ministrul Sorin Grindeanu, acuzat de matematicianul Sergiu Moroianu, soțul lui Clotilde Armand, că ascunde o carte trecută în CV: „Are același cod ISBN cu o altă carte publicată despre legionari”

grindeanu

„Un nou caz Florin Roman în Guvernul României. La 5 ani de la declanșarea controversei și la 19 ani de la data apariției, nici un exemplar al cărții lui Sorin Grindeanu nu a putut fi găsit în vreo bibliotecă publică sau pe internet”, scrie primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care distribuie un video în care soțul său, matematicianul Sergiu Moroianu dă detalii despre cartea trecută în CV-ul lui Sorin Grindeanu ce nu s-ar putea găsi nicăieri.

Moroianu vorbește de cartea intitulată „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă” care nu s-ar găsi nicăieri în biblioteci.

Matematicianul de la Institutul de Matematică al academiei aminteșe că în 2017 publicația PressOne a descoperit că volumul pe care Grindeanu susține că l-a scris împreună cu tatăl său ar fi apărut la o editură obscură din orașul său natal Caransebeș, iar numărul unic al ediției diferă de ce prezentase Grindeanu public.

Acum, Moroianu susține că volumul lui Grindeanu figurează în Catalogul Cărților în Curs de apariție de la Biblioteca Națională cu un număr internațional standardizat pentru carte – ISBN 973-8245-08-7 de mai bine de 19 ani. „Iată că încă nu o avem, nu este disponibilă nicăieri. Nimeni nu a avut vreodată în mână un exemplar din cartea domnilor Grindeanu”, spune Moroianu.

În replică la scandalul din 2017, Grindeanu a prezentat cartea la un interviu Mediafax, iar două poze cu copertele cărții au fost puse de Grindeanu pe Facebook.

„S-a putut vedea în poza postata chiar de domnul Grindeanu că ISBN-ul cărții tipărit pe coperta numărul 4 era următorul: 974-8245-04-4, care e diferit de ISBN-ul din baza de date al Bibliotecii Naționale. Cartea cu al doilea ISBN există, a fost tipărită în 2001 la aceeași editură și îi aparține lui Filon Verca cu titlul „Dreptul la Adevăr – Contribuția mișcării legionare la lupta de rezistență împotriva comunismului – vol II”. Nimeni nu ne-a explicat de cinci ani cum se poate suprapune ISBN-ul cărții domnilor Grindeanu cu celălalt”, spune Moroianu.

Ce spune Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a reacționat, sâmbătă seară, într-o postare pe Facebook, la acuzațiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, privind cartea trecută în CV-ul său, dar care însă nu s-ar găsi nicăieri.

Ministrul Transporturilor spune că a mai răspuns acestor acuzații și acum patru ani, că această carte există, a arătat-o, ea fiind scrisă „cu un profesor de matematică, aș zice chiar bun”. În schimb, Grindeanu o „sfătuiește” pe Armand „să se uite în Sectorul 1 pe care ar trebui să îl administreze și să treacă la muncă”.

„Am mai răspuns acum 4 ani pe subiectul cărții. Ea există, am arătat-o, e scrisă cu un profesor de matematică, aș zice chiar bun. Lucrurile sunt foarte clare, mai puțin pentru familia Armand care intrase într-un con de umbră”, a scris Sorin Grindeanu, sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook.

El continuă spunând că „Doamna Armand a produs atâta gunoi în sectorul 1 încât a început să arunce cu el până la Timișoara. O sfătuiesc să se uite în Sectorul 1 pe care ar trebui să îl administreze și să treacă la muncă”.

Iar în final, într-un post-scriptum, i se adresează astfel: „Ps: Clotilde, vreți să deschidem o acoladă și să vorbim despre Aegis (sic!) sau ne rezumăm la șobolanii, gunoiul și mizeria din sectorul 1?!”

N.R. Probabil Sorin Grindeanu se referă la compania Egis International, consultant pe unele proiecte de autostrăzi, companie unde Clotilde Armand a lucrat în trecut ca director.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri