Caută
Close this search box.

VIDEO Nicolae Ciucă: Mâine, la Guvern, discuţie cu medicii de familie, privind rolul în testarea Covid

nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că va avea o întâlnire, la Guvern, cu medicii de familie privind testarea pacienţilor pentru COVID-19, menţionând că trebuie extinsă implicarea şi responsabilitatea acestora în măsurile care vor fi luate pentru combaterea valului 5 al pandemiei.

„Este extrem de important ca în această perioadă să existe un parteneriat corect între cetăţeni, autorităţi şi sistemul medical, să lucrăm împreună şi să avem încredere unii în ceilalţi, să avem încredere în specialişti, în sfaturile lor.

Mâine vom avea o discuţie aici, la Guvern, cu medicii de familie despre rolul tot mai important pe care îl vor avea în condiţiile în care vor avea noi responsabilităţi cu privire la testarea pacienţilor la COVID-19”, a declarat Ciucă, înaintea şedinţei Executivului.

El a menţionat că se caută o cale pentru extinderea implicării, relevanţei şi responsabilităţii medicilor de familie în combaterea pandemiei.

„Este un demers, de asemenea, asumat, împreună cu Ministerul Sănătăţii, cu domnul ministru şi pe această cale căutăm, de asemenea, să putem să extindem atât implicarea, cât şi relevanţa şi responsabilitatea medicilor de familie în măsurile pe care noi le-am gândit pentru a putea să facem faţă valului 5.

Vom pregăti cu toată responsabilitatea gestionarea următorului val al pandemiei COVID-19 şi vom aloca resursele necesare pentru protejarea sănătăţii oamenilor şi pentru a le asigura tratamentul adecvat în cazul în care vor avea nevoie de el”, a adăugat prim-ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri