Caută
Close this search box.

VIDEO Pluguşor de pandemie, interpretat de robotul AlphaOne

Pluguşor de pandemie

În Ajunul Anului Nou, roboţelul AlphaOne de la Universitatea „Dunărea de Jos” interpretează un pluguşor de pandemie, în care ne urează să avem un an frumos, cu gust şi miros.

AlphaOne, roboţelul care anul trecut cânta cu patos sub bradul din holul universităţii, imitându-l pe Ştefan Bănică, a recidivat şi anul acesta. A pornit prin oraş cu pluguşorul şi a trecut şi pe la universitate.

El interpretează un pluguşor de pandemie în care le spune copiilor să stea acasă, să se protejeze şi să poarte masca. Nu în ultimul rând, roboţelul ne transmite să avem un an frumos, „cu gust şi cu miros”. „Hooo hoo, copii şi fraţi, staţi acasă nu plecaţi.

Masca voi să o purtaţi, că aşa voi vă protejaţi. (…)Anul nou aşa se spune, vine tot cu gânduri bune..Dacă până azi sau ieri, au fost lacrimi şi dureri, anul vechi bătul-ar vina, el a fost toată pricina. Bătrâncios şi gârbovit, de asta noi l-am fugărit. (…)Iar în anul care vine să auzim numai de bine. Să aveţi un an frumos şi cu gust şi cu miros”, este o parte din pluguşorul spus de roboţelul AlphaOne.

Alpha 1 Pro este un robot umanoid produs de UBTECH Robotics care se poate conecta prin Bluetooth la calculator sau telefon.

„Robotul a fost achiziţionat de Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică pentru a fi programat de către studenţi. Studenţii încearcă să realizeze diverse aplicaţii software care să interacţioneze cu copii sau persoanele vârstnice.

În timpul pandemiei, când suntem forţaţi cu toţii să ne distanţăm social de alte fiinţe umane, roboţii vin cu un avantaj major: aceştia le pot ţine companie vârstnicilor sau copiilor fără niciun risc de a transmite coronavirusul”, ne-au declarat reprezentanţii Universităţii Dunărea de Jos.

Roboţelul dispune de un software de editare pentru acţiuni 3D cu o interfaţă simplă şi uşor de folosit. Acest lucru permite şi amatorilor/copiilor să editeze cu uşurinţă mişcările robotului.

Alpha 1P are 16 articulaţii (servomotoare), care se pot mişca cu precizie mărită, permiţându-i să realizeze acţiuni complexe, similare cu cele realizate de corpul uman. Se poate programa atât de pe telefon cât şi prin intermediul unui PC.

Robotul poate, de asemenea, să se mişte/danseze pe un fundal muzical, să vorbească, să capteze atenţia persoanelor cu uşurinţă. Acest lucru este posibil numai după o programare/editare prealabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri