Caută
Close this search box.

VIDEO Sydney şi Australia au trecut în noul an

australia

Când România este pe ultima sută de metri a pregătirilor de Revelion, în alte părți ale lumii artificiile anunță deja primele clipe ale anului 2022.

Noul an ajunge și în Australia, întâi la Adelaide sau Sydney, iar la ora 16.00, ora României, li se alătură și Brisbane sau Port Moresby. La ora 16.30, ultima regiune din Australia intră în noul an.

Cele mai grăbite zone geografice sunt în Oceanul Pacific. Kiribati, Samoa și un teritoriu insular, care ține de Australia, au fost primele care au trecut cumpăna anilor, când noi mai aveam 12 ore până la numărătoarea inversă.

Insulele Line și Kiritimati, care aparțin de Kiribati, au intrat primele în noul an, notează The Sun. Kiribati este cel mai mare stat insular din Oceania, din punct de vedere al întinderii.

De asemenea, Insula Crăciunului este deja în 2022. Este un mic teritoriu, din Oceanul Indian, aparținând de Australia, aflat la 2.500 de kilometri nord de Perth, și la 500 de kilometri sud de Jakarta, Indonezia.

Samoa este o țară insulară independentă din sudul Oceanului Pacific. La aceeași oră a sărbătorit trecerea dintre ani și Tonga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri