Caută
Close this search box.

VIDEO Un mort și răniți după o explozie care a avut loc într-o pensiune din Cluj-Napoca

O femeie a murit iar șase persoane sunt rănite, cu arsuri, în urma unei explozii urmate de incendiu care s-a produs, vineri dimineaţă, într-o casă de pe strada Dunării din Cluj-Napoca, unde funcţiona o pensiune.

În timpul intervenţiei pentru stingerea incendiului a fost descoperită o persoană de sex feminin decedată/carbonizată şi au mai fost identificate încă două persoane de sex masculin, conştiente, care prezentau arsuri pe mare suprafaţă a corpului. Aceste două victime, conştiente, au fost transportate la spital. Suflul exploziei a afectat clădirile şi autoturismele din zona pe o raza de aproximativ 30 metri. A mai fost acordată asistenţă medicală altor patru persoane, însă nu au fost transportate la spital. Incendiul a fost limitat de intervenţia pompierilor şi nu s-a extins la vecinătăţi. Mai multe persoane din imobilele din zona s-au autoevacuat. La acest eveniment au intervenit aproximativ 30 pompieri. Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei evenimentului. Între timp, incendiul care se manifesta la conducta de gaz de la nivel stradal a fost lichidat„, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale.

„La ora 6,49 ISU Cluj a fost alertat prin SNAU 112 pentru a interveni la o explozie urmată de un incendiu care se manifesta la o clădire tip casa. La locul evenimentului au fost dislocate trei autospeciale de stingere de mare capacitate, o autoplatformă de lucru la înălţime, o autospecială pentru transport victime multiple, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi ambulanţe SAJ”, se mai arată în informarea ISU Cluj.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a anunţat că femeia care a murit carbonizată avea 37 de ani şi era din judeţul Timiş.

Primarul Emil Boc a anunţat că explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze şi că a afectat şi alte clădiri învecinate, a căror stare va fi verificată de specialişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri