Caută
Close this search box.

Virusolog din SUA către Rafila: Domnul ministru Rafila mai dă un cap în gură campaniei de vaccinare. Demisia!

rafila

Cristian Apetrei, profesor de Boli Infecţioase şi Microbiologie la Facultatea de Medicină şi la Şcoala Doctorală de Sănătate Publică a Universităţii din Pittsburgh, îl critică dur pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Specialistul cere demisia social-democratului.

„Domnul ministru Rafila mai dă un cap în gură campaniei de vaccinare. Demisia!”, aşa începe postarea profesorului de Boli Infecţioase şi Microbiologie la Facultatea de Medicină şi la Şcoala Doctorală de Sănătate Publică a Universităţii din Pittsburgh, Cristian Apetrei. Specialistul îşi începe critica la adresa ministrului Alexandru Rafila cu o declaraţie a acestuia:

„Rata de vaccinare s-ar putea să se îmbunătăţească secvenţial. Fie dacă apare un vaccin customizat, adică adaptat tulpinii circulante, fie dacă apare un nou vaccin care are o formulă sau un mod de fabricare mai aproape de vaccinurile tradiţionale – toate aceste lucruri pot să ducă la creşterea interesului pentru vaccinare”.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Digi 24, în cadrul căruia ministrul a mai arătat că de fapt rata de vaccinare din România este de peste 50%, având în vedere românii care trăiesc peste hotare.

În statisticile oficiale rata de vaccinare este de circa 40%. Rafila aşteaptă noi vaccinuri.

Apetrei critică, potrivit Adevărul, declaraţia ministrului Sănătăţii care îşi pune speranţa în creşterea ratei de vaccinare o dată cu apariţia unor noi vaccinuri, cu formule noi sau cu un mod de fabricare mai apropiat de vaccinările clasice.

„Până atunci va veni şi va trece valul 5. În care, datorită marii transmisibilităţi a virusului, virusul îi va găsi pe toţi susceptibilii aflaţi la risc. Care vor suprasolicita din nou sistemul. Şi care vor muri datorită unei combinaţii de impostură, incompetenţă şi prostie a celor care ar fi trebuit să-i protejeze.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri