Caută
Close this search box.

WTA a decis suspendarea tuturor turneelor din China, inclusiv din Hong Kong

wta

Nici un turneu WTA nu este prevăzut în China, înainte de finalul acestui an, iar calendarul pe 2022 nu a fost publicat până acum.

În sezonul 2019, ultimul care nu a fost afectat de Covid-19, nu mai puţin de zece turnee au fost organizate în China, printre care şi Turneul Campioanelor, cu premii totale de 14 milioane de dolari, mai bine dotat decât echivalentul său masculin.

”WTA va face tot posibilul pentru a-şi proteja jucătoarele. În paralel, sper că liderii mondiali vor continua să se manifeste, pentru a i se face dreptate lui Shuai Peng şi tuturor femeilor, indiferent care vor fi consecinţele financiare”, se mai arată în comunicatul forului mondial.

Cauza reacţiei WTA: campioana chineză Shuai Peng, de 35 de ani, a dispărut timp de mai multe zile, în noiembrie, după ce l-a acuzat de abuzuri sexuale pe un fost vicepremier chinez, Zhang Gaoli.

Numeroase vedete ale tenisului mondial, de la Chris Evert la Novak Djokovic, precum şi multe ţări occidentale, ca Franţa şi Statele Unite, dar şi Uniunea Europeană şi ONU, au cerut Chinei să facă lumină, în legătură cu soarta jucătoarei chineze.

Peng a reapărut pe 21 noiembrie, într-un restaurant din Beijing, iar apoi la un turneu organizat în capitala Chinei, potrivit mai multor videoclipuri publicate de presa oficială.

Apoi, Shuai Peng a dialogat cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, într-o videoconferinţă.

Potrivit CIO, Peng a explicat că „este ‘sănătoasă şi în siguranţă”, la locuinţa sa din Beijing, dar că şi-ar dori ca viaţa sa privată să-i fie respectată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri