Caută
Close this search box.

Alexandru Muraru (PNL) acuză AUR de „neolegionarism”

alexandru muraru

Deputatul PNL Alexandru Muraru a acuzat formațiunea AUR de „neolegionarism”, despre care susține că ar fi „o combinație de conservatorism, de tradiționalism, de revizionism istoric, de ultraortodoxism”.

Liberalul a mai vorbit, luni seara la B1, despre decizia Parchetului General de a deschide un dosar penal in rem după declarația AUR privind Holocaustul.

Eu consider că anul 2021 a fost un an pur și simplu incredibil pentru România, care scăpase de acest demon. Noi am trăit în acest an care s-a încheiat un fel de sistematizare, un fel de instituționalizare a negării Holocaustului produsă de un partid politic parlamentar. Dacă acest lucru se întâmpla în anii `90, noi nu aveam legislație cu care să combatem acest lucru. Legislația apare în 2002 și tot ceea ce produce, sau ne aducem aminte că produce (Partidul) România Mare sau PUNR, ei produc într-un moment în care România nu avea legislație care să condamne și să sancționeze”, a spus Alexandru Muraru.

Citește și: Alexandru Muraru (PNL): AUR trebuie scos în afara legii. Am extins plângerile penale

Întrebat de ce liderii diverselor partide parlamentare nu au luat atitudine vizavi de AUR, deputatul liberal a continuat: „Trebuie să vă spun că eu am vorbit cu mulți colegi și din PNL, și din alte partide. Ei aveau două tipuri de opinii – o opinie care spunea că scoaterea în evidență a acestor elemente nu face decât să îi cauționeze și să îi scoată în spațiul public mai în evidență, alți colegi care îmi spuneau că există instituții, avem cadru legislativ, există instrumente pentru ca aceste tipuri de declarații și de fapte să fie incriminate de legea penală. Apoi, sigur că există și acest conformism al oamenilor politici, din păcate, care nu îi lasă să iasă din tiparul lor cunoscut. De asemenea, e vorba și de un anumit apel, poate unii oameni politici sau membri ai Parlamentului s-au gândit că se pot baza la un moment dat pe voturile AUR în Parlament”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri