Caută
Close this search box.

Antony Blinken: Politica ușilor deschise a SUA privind NATO nu se schimbă

antony blinken

Secretarul de stat american Antony Blinken a anunţat miercuri că SUA au transmis răspunsurile scrise la cererile Rusiei privind garanţiile de securitate, ca parte a negocierilor pentru evitarea unei escaladări militare ruse împotriva Ucrainei, şi a subliniat că nu va exista nici o schimbare în politica uşilor deschise a Washingtonului privind NATO, relatează Reuters şi AFP.

Într-o conferinţă de presă, Blinken a spus că răspunsul părţii americane stabileşte o cale diplomatică serioasă, dacă Rusia doreşte acest lucru, şi include o evaluare pragmatică şi principială a îngrijorărilor exprimate de către Rusia.

El a adăugat că Statele Unite sunt deschise dialogului şi că depinde de Rusia cum va răspunde.

Potrivit lui Antony Blinken, citat de Agerpres, care s-a declarat pregătit să discute cu ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, ”în zilele următoare”, răspunsul SUA transmis Moscovei reafirmă că Ucraina îşi poate alege singură alianţele.

Blinken a precizat că Ambasada SUA la Kiev rămâne deschisă, iar cetăţenii americani din Ucraina trebuie să ia puternic în considerare părăsirea teritoriului acestei ţări.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri