Caută
Close this search box.

Avocaţii lui Djokovic invocă o infecţie cu Covid în decembrie, pentru a justifica scutirea de vaccin

novak djokovic

Novak Djokovic beneficiază de o scutire de vaccinare împotriva Covid-19, întrucât a contractat virusul în luna decembrie, au anunţat avocaţii săi într-un document sâmbătă la tribunal, relatează AFP.

Sportivul a cerut să fie transferat de la centrul de „detenţie” din Melbourne, pentru a se putea antrena înaintea Openului Australiei, au anunţat, sâmbătă, avocaţii acestuia, citaţi de AFP.

„Data primului test Covid PCR pozitiv a fost înregistrată pe 16 decembrie 2021″, au declarat aceştia într-un document depus la tribunalul federal, în încercarea de a anula respingerea vizei sale de intrare în Australia.

Djokovic, care nu a spus niciodată dacă s-a vaccinat sau nu împotriva Covid-19, a primit o ”derogare medicală” pentru a putea juca primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie). Această derogare, ale cărei motive nu au fost explicate, a stârnit multe critici în Australia, în presă, în lumea politică şi cea a sportului.

Djokovic, care a contestat joi în justiţie decizia autorităţilor australiene de a-i anula viza şi de a-l expulza din ţară, a obţinut o suspendare a acestei decizii şi în consecinţă nu va fi expulzat, urmând să rămână până luni într-un hotel din Melbourne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri