Caută
Close this search box.

Cauza incendiului devastator din New York, soldat cu 17 morți și peste 60 de răniți

Un calorifer electric defect dintr-un dormitor a fost sursa incendiului de duminică dintr-un bloc din New York, soldat cu moartea a 17 oameni, potrivit pompierilor. A fost unul dintre cele mai grave incendii din istoria modernă a orașului, potrivit CNN.

Bilanțul inițial al autorităților vorbea de 19 morți, dar a fost revizuit astăzi.

Opt copii se numără printre cei 17 morți, iar 63 de oameni au fost răniți după „inhalarea severă de fum”. 32 sunt în stare gravă și sunt internați în 5 spitale din zonă, a spus comisarul de pompieri Daniel Nigro, la o conferință de presă, potrivit Digi24.

Anchetatorii examinează acum alarmele de incendiu ale clădirii și de ce au rămas deschise mai multe uși ale blocului, ceea ce a ajutat la propagarea fumului.

„Este o tragedie globală, deoarece cartierul Bronx din New York este reprezentativ pentru etniile și culturile de pe tot globul și, prin urmare, toată lumea simte durerea pe care o trăim”, a spus primarul New York-ului, Eric Adams, într-o conferință de presă.

Adams a adăugat că a fost sunat de președintele SUA, Joe Biden, care i-a oferit sprijin.

„Cu doar câteva momente în urmă, am primit un telefon de la președintele Biden. A spus că ne va ajuta cu orice avem nevoie”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri