Caută
Close this search box.

Ciucă: Guvernul va susţine trendul de redresare economică post-pandemie

nicolae ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat vineri, la întâlnirea de lucru cu reprezentanţii antreprenorilor români din cadrul Romanian Business Leaders (RBL), că Guvernul va continua să susţină trendul de redresare economică post-pandemie început anul trecut şi a evidenţiat măsurile luate pentru protejarea cetăţenilor de creşterea facturilor la energie şi gaze naturale şi pentru susţinerea activităţilor economice în condiţii de competitivitate şi eficienţă.

Potrivit unui comunicat al Executivului, discuţiile s-au concentrat pe domeniile fiscalităţii, debirocratizării, educaţiei şi infrastructurii, gestionarea crizei energetice şi măsurile de protejare a populaţiei şi mediului de afaceri de efectele pandemiei de COVID-19.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a arătat că protejarea sănătăţii oamenilor, menţinerea activităţilor economice şi păstrarea locurilor de muncă sunt prioritare, menţionând că aplicarea normelor de protecţie sanitară şi vaccinarea rămân în continuare soluţiile recomandate de specialişti pentru protejarea sănătăţii publice.

„Guvernul României va continua, prin măsuri active, să susţină trendul de redresare economică post-pandemie început în cursul anului trecut.

Abordarea integrată în gestionarea efectelor pandemiei, cu măsuri atât în plan economic, cât şi social, care au reprezentat 3,6% din PIB în 2020 şi 1,4% din PIB în 2021, şi-au dovedit beneficiile. Consultările începute cu mediul economic ne oferă în plus perspectiva pieţei şi soluţii concrete la dificultăţile întâmpinate în economia reală”, a subliniat premierul Ciucă.

Prim-ministrul a prezentat importanţa invitării României de a adera la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică, arătând că acest lucru „oferă mediului de afaceri din ţara noastră perspectiva unor investiţii de amploare, în condiţiile în care cele 38 de state membre OCDE deţin 90% din ponderea investiţiilor străine directe la nivel global şi 70% din producţia şi comerţul mondial”.

„Viziunea noastră este de a integra reformele şi investiţiile din PNRR cu oportunităţile şi standardele pe care aderarea la OCDE le reprezintă.

Astfel, avem ocazia să finanţăm reformele aşteptate de români şi să modernizăm ţara noastră, după modelul statelor dezvoltate economic”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri