Caută
Close this search box.

Clotilde Armand dezvăluie frăţia diamantelor de la PSD Bucureşti

clotilde armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand (USR), a atras atenția asupra unui alt tun financiar – pe care îl numeşte „frăţia diamantelor PSD”, ce ar fi fost pus în aplicare de fosta administrație a Sectorului 1, condusă de edilul Dan Tudorache.

„Să vă spun cum funcționa frăția diamantelor PSD, din Capitală. Am citit astăzi comunicatul DNA, prin care se anunță extinderea anchetei, în cazul fostului primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, și mi-a atras atenția, în mod special, o societate care a fost pusă sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Societatea IDD Asset Management SRL a fost abonată și la contractele publice date de fosta administrație PSD de la Sectorul 1, condusă de Dan Tudorache. Achiziții în cazul cărora am făcut plângeri penale și am cerut recuperarea banilor.

Contractele erau realizate prin Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitare Publice (AUIPUSP)- Sector 1, Centrul Cultural al Sectorului 1 și Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1.

Vorbim de instituții create special pentru a da bani publici pentru firme de partid și pentru a finanța presa de șantaj.

AUIPUSP Sector 1 este celebră pentru mega-contractul de 76 de milioane de lei (contract atribuit direct & fără anunț în SICAP) pentru achiziția celor 48.000 de tablete supra tarifate și oferite cadou elevilor în campanie electorală iar Centrul Cultural pentru finanțarea site-urilor și televiziunilor care mă atacă constant. La conducerea AUIPUSP Sector 1 erau angajați oamenii de partid care știau să ’livreze’ bani partidului. De la director până la șofer totul era politizat și cu circuit închis.

Am oprit tunurile financiare imediat ce am fost aleasă primar și am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați de risipă bugetară. Am desființat AUIPUSP Sector 1. Și constat că bine am făcut”, a spus Armand.

Cinci societăți comerciale sunt urmărite penal, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în dosarul în care fostul primar Marian Vanghelie este acuzat de constituire de grup infracțional, trafic de influență și instigare la abuz în serviciu, privind fraudarea Economat Sector 5.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus extinderea urmării penale față de cinci societăți comerciale cu sediul în municipiul București, suspecte de implicare în lanțurile comerciale de fraudare a SC Economat Sector 5: SC Games&Sports Distribution România SRL, SC City Bistro Management SRL, SC IDD Asset Management SRL, SC Daarm Partners SRL și SC Fortis Pugna SRL.

Fiecare firmă este suspectată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, săvârșită în vederea obținerii unui avantaj patrimonial de către altul, arată anchetatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri