Caută
Close this search box.

Didier Reynders, comisar european pe Justiţie: România, o mini-Polonie în devenire

comisia europeană

În timp ce Polonia se află în lumina reflectoarelor, în privința disputelor sale pe teme de suveranitate cu Bruxelles-ul, o altă țară din Europa de Est, România, a început de asemenea să conteste supremației legislației UE, arată publicația The Financial Times.

Într-un interviu acordat publicației The Financial Times, Didier Reynders, comisarul pentru Justiție, a expus problemele și la ce consecințe se poate aștepta Bucureștiul dacă merge pe același drum.

Guvernul României se plasează undeva la mijloc în chestiunea respectării supremației dreptului european în fața legislației naționale, a declarat comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, care a precizat că Bruxelles-ul ar putea aplica sancțiuni României, din cauza poziției permanente și persistente a Curții Constituționale, împotriva dreptului UE și împotriva supremației deciziilor Curții de Justiție a Uniunii Europene.

”Am primit o reacție din partea guvernului României care spune nu, noi ne dorim să respectăm pe deplin supremația dreptului european…dar în cadrul Constituției României. Așadar, nu este chiar răspunsul primit din partea guvernului german, fără nici o condiționalitate”, a declarat Reynders pentru Financial Times.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri