Caută
Close this search box.

DNA cere 15 ani de puşcărie pentru fostul primar general Sorin Oprescu

sorin oprescu

Procurorii DNA au cerut, la Curtea de Apel București, pedeapsa maximă pentru Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei, independent susţinut de PSD.

Acesta este judecat pentru fapte de corupție, săvârșite pe vremea când era edilul Bucureștiului.

Judecătorii au ridicat din oficiu problema schimbării încadrării juridice a faptelor tuturor inculpaților din dosar, iar în ceea ce îl privește pe Oprescu se pune problema dacă va fi judecat și pentru constituire de grup infracțional organizat cu circumstanțe agravante, pe lângă acuzațiile de luare de mită.

Instanța se va pronunța pe data de 21 ianuarie 2022 pe chestiunea schimbării de încadrare a fapelor, urmând ca o spătămână mai târziu să aibă loc dezbaterile finale.

La terenul de astăzi, procurorul de ședință al DNA a pus concluzii de admitere a cererii de schimbare de încadrare așa cum a fost ea formulată din oficiu de instanță și de condamnare a lui Sorin Oprescu la o pedeapsă orientată spre maximum special prevăzut de lege.

Asta ce înseamnă că fostul edil are în perspectivă 15 ani de pușcărie.

Legea pedepsește constituirea de grup infracțioinal organizat cu închisoarea de la 1 la 5 ani, însă instanța, din oficiu, a ridicat problema reținerii formei agravante a infracțiunii, a cărei limite sunt mai mari: între 3 și 10 ani.

În plus, instanța a făcut referire și la articolul 7 litera a) din Legea 87/2000 care prevede urmatoarele:

„Faptele de luare de mită sau trafic de influență săvârșite de o persoană care: a) exercită o funcție de demnitate publică (…) sancționează cu pedeapsa (n.r. – pentru faptele respective), ale cărei limite se majorează cu o treime”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri