Caută
Close this search box.

Donald Trump spune că i-ar grația pe insurecționiștii de la Capitoliu dacă va câștiga alegerile din 2024

Donald Trump

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a sugerat din nou că va candida pentru al doilea mandat în 2024 și a spus că „va lua în considerare” grațierea insurecționiștilor care au pătruns forțat în Capitoliu în 6 ianuarie 2021, relatează CNN.

Anunțul lui Trump vine în contradicție cu acțiunile sale din ultimele zile ale mandatului, când a refuzat să-i grațieze pe susținătorii săi care au atacat Capitoliul la instigările sale, alegând, în schimb, să-și grațieze familia, apropiații și aliații mai vechi pentru diferite infracțiuni comise.

Trump a făcut comentariile în timpul unui miting de campanie în Texas, acolo unde i-a atacat pe procurorii care gestionează cazurile împotriva insurecționiștilor de la Capitoliu și a spus că aceștia din urmă „sunt tratați atât de nedrept”.

„Dacă candidez și dacă voi câștiga, îi vom trata drept pe acei oameni din 6 ianuarie. Îi vom trata drept, iar dacă va fi nevoie de grațieri, atunci îi vom grația, pentru că au fost tratați atât de nedrept până acum”, a spus Donald Trump.

Comentariile lui Trump reflectă o schimbare de atitudine printre republicani, care consideră că insurecționiștii ar trebui iertați, iar evenimentele din 6 ianuarie uitate.

Departamentul de Justiție al administrației americane a pus sub acuzare peste 700 de indivizi în legătură cu Asaltul de la Capitoliu.

În cadrul mitingului, Trump a continuat să susțină informațiile false conform cărora a pierdut alegerile din 2020 din cauza fraudelor. Deși nu a confirmat explicit că va candida în 2024, Trump le-a promis susținătorilor săi că republicanii vor recâștiga Casa Albă în 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri