Caută
Close this search box.

Economistul pesedist Cristian Socol revine în instituţia guvernamentală

cristian socol

Cristian Socol, autorul programului de guvernare al lui Liviu Dragnea, a fost numit președinte al Consiliului de Supraveghere (CS) la Fondul Român de Contragarantare, unde va primi o indemnizație lunară brută de 18.900 de lei.

Cristian Socol a fost numit președinte și membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere începând cu data de 14.12.2021, până la data de 14.04.2022, conform Hotărârii Adunării Generale a Acționarilor.

Din Consiliul de Supraveghere mai fac parte și Alexandru Petrescu, fost ministru al Comunicațiilor, Nicolae Cristian Stănică, președintele Comisiei de Prognoză, Eduard Mike, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Victor Florin Dumitriu, fost secretar de stat în Guvernul Năstase şi apropiat al lui Florin Cîţu, Diana-Isabela Ardelean și Mădplina Gheorghe, scrie G4Media.

Fondul de Contragarantare este controlat de Ministerul Finanțelor și este un vehicul de acordare de contragaranții la garanțiile oferite de fondurile de garantare împrumuturilor obținute de persoane fizice (Programul Prima Casă) sau IMM-uri de la instituțiile de credit din România.

Cine este Cristian Socol

Cristian Socol este unul dintre artizanii programului de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile parlamentare în 2016, program bazat pe creșterea masivă a deficitului bugetar, peste limita stabilită în tratatul UE. Dragnea a crescut cheltuieile cu pensiile și salariile bugetarilor, încercând să cumpere bunăvoința publică înaintea atacului la justiție.

Socol a contribuit decisiv la politicile fiscale ale PSD bazate pe creșterea rapidă a cheltuielilor statului cu salariile și pensiile în detrimentul investițiilor. El este promotorul unei politici fiscale numite wageledgrowth (creștere economică bazată pe creșterile de salarii).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri