Caută
Close this search box.

Elevii de gimnaziu şi liceu se întorc de luni la şcoală. Unităţile de învăţământ mai au teste de salivă pentru o singură testare

Elevii de gimnaziu şi liceu se întorc de mâine la şcoală. Teoretic. Pentru ca mulţi dintre ei sunt în continuare cu părinţii în concediu, la munte sau prin staţiunile din ţară. Nu-şi fac griji pentru absenţe, pentru că părinţii au dreptul să motiveze 20 pe semestru. Din şcoli lipsesc în continuare şi testele de salivă. Oficial, unităţile de învăţământ mai au teste pentru o singură testare.

Elevii de gimnaziu şi liceu se întorc în bănci mai devreme cu o săptămână, din cauza vacanţei forţate de la sfârşitul lunii octombrie. Până pe 14 ianuarie, copiii vor recupera ce au pierdut în primul semestru din cauza pandemiei. Se pot da chiar şi teze pentru încheierea mediilor, dacă nu s-au susţinut înainte de sărbători.

Ministrul Educaţiei a modificat structura anului şcolar, pe 5 noiembrie. Prin urmare, semestrul I se va încheia pe 14 ianuarie şi a dispărut vacanţa intersemestrială. Iar semestrul al II-lea va începe pe 17 ianuarie. Elevii vor mai avea vancanţă abia de Paşte.

Aproape 150.000 de părinţi au semnat o petiţie online prin care cer extinderea vacanţei până pe 9 ianuarie pentru toţi elevii. Iar pe grupurile de părinţi, tot mai mulţi spun că nu-şi vor trimite copiii la şcoală chiar de luni.

Elevii care încep şcoala vor fi testaţi. Însă şcolile mai au teste doar pentru o singură testare. Iar DSU n-a anunţat când vor fi livrate următoarele loturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri