Caută
Close this search box.

Emmanuel Macron îşi asumă în totalitate afirmaţiile controversate despre nevaccinaţi

macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmat vineri că îşi asumă în totalitate declaraţiile controversate cu privire la nevaccinaţi, despre care a spus că vrea să îi enerveze, acuzându-i pe unii dintre ei că fac din „libertatea lor, care devine o iresponsabilitate, un slogan”, potrivit AFP.

„Putem fi mişcaţi de forme de expresie care par familiare şi pe care mi le asum în totalitate”, a declarat preşedintele francez într-o conferinţă de presă la Palatul Elysée, alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Eu sunt mişcat de situaţia în care ne aflăm. Adevărata fractură a ţării este când unii fac din libertatea lor, care devine o iresponsabilitate, un slogan”, a mai spus Macron. „Nu doar că ei pun în pericol viaţa altora, dar şi restrâng libertatea altora, şi nu pot să accept asta”, a insistat el.

„Nu pot permite să înflorească în ţara noastră dezbateri care ar consta în a spune: ‘Să nu îi îngrijim în funcţie de alegerile lor’. Nu. Şi am spus-o foarte clar”, a adăugat şeful statului, revenind la contextul interviului din Parisien, unde le-a răspuns la două cadre medicale furioase împotriva nevaccinaţilor.

Asumând de asemenea că „strategia sa este simplă: vaccinare, vaccinare, vaccinare”, Macron a explicat că „impunerea de restricţii pentru persoanele care nu sunt vaccinate este o mişcare europeană”.

„O spun ferm şi clar: trebuie să o facem pentru toţi compatrioţii noştri care fac efortul să se vaccineze şi care, prin iresponsabilitatea altora, deseori prin alegeri asumate, se contaminează”, a adăugat el.

„Şi trebuie să o facem de asemenea pentru compatrioţii noştri care uneori se lasă prinşi de discursuri obscurantiste, de discursuri ale fricii: nu se protejează, deşi ştiinţa, cercetarea şi excelenţa tehnologică şi productivă europeană le permite asta”, a mai declarat Macron.

„Este responsabilitatea mea să trag un semnal de alarmă. Este ceea ce am făcut în această săptămână, pentru ca lucrurile să poată avansa mai rapid”, a concluzionat şeful statului francez.

Ursula Von Der Leyen a afirmat la rândul său că „permisul de vaccinare este un instrument pentru a-i proteja pe vaccinaţi”. În opinia sa, „discuţia despre responsabilitate şi libertate este foarte importantă în societatea noastră în timpul unei pandemii”.

Preşedintele francez a devenit ţinta criticilor în această săptămână după ce a adoptat un ton dur faţă de persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, afirmând că scopul său a fost de „a-i enerva” pe oamenii respectivi atât de mult încât aceştia să ajungă să se vaccineze.

Macron a explicat că se opune vaccinării obligatorii a populaţiei şi că strategia este de a face mai dificilă viaţa persoanelor nevaccinate, astfel încât să le determine să se vaccineze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri