Caută
Close this search box.

FANTASTIC! Sorana Cîrstea, la vârful carierei sale, a doua româncă în OPTIMILE Australian Open

Sorana Cîrstea (31 de ani) a obținut o performanță fabuloasă la Australian Open și s-a calificat în optimile de finală.

Sorana s-a impus uluitor, în 3 seturi lungi și palpitante, în fața rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova. În optimi, Sorana Cîrstea va întâlni o jucătoare de TOP 10 MONDIAL, Iga Sviatek, din Polonia (20 de ani, locul 9 WTA).

Așadar, Sorana  a trecut de Anastasia Pavlyuchenkova în turul 3 la Australian Open, scor 6-3, 2-6, 6-2. De partea cealaltă, Iga Swiatek a învins-o pe Daria Kasatkina, scor 6-2, 6-3.

În urma calificării în optimile de finală, Sorana Cîrstea și-a atins cel mai bun rezultat din carieră la Australian Open. Sorana s-a mai aflat în această fază doar în 2017, când a cedat în fața Garbinei Muguruza, scor 2-6, 2-3.

Pentru Sorana Cîrstea este a doua oară când reușește să atingă optimile unui turneu de grand slam.

În optimi este deja calificată și Simona Halep, care urmează să joace împotriva franțuzoaicei Alize Cornet.

Iga Swiatek a fost eliminată de Simona Halep în optimi la Australian Open 2021

Iga Swiatek a câștigat turneul de la Roland Garros în 2020, dar la celelalte competiții de Grand Slam, Australian Open, Wimbledon și US Open, nu a reușit să ajungă mai sus de faza optimilor de finală.

Poloneza va evolua pentru a treia oară la rând în optimi la Australian Open. Până acum a fost eliminată în această fază, la Melbourne, de Anett Kontaveit (2020) și Simona Halep (2021). Rămâne de văzut dacă Sorana Cîrstea va reuși și ea să o elimine pe Iga Swiatek în optimi la Melbourne.

Sorana Cîrstea și Iga Swiatek se vor duela pentru prima oară în circuitul WTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri