Caută
Close this search box.

Federaţia australiană ar fi plătit cheltuielile de judecată pentru Novak Djokovic

novak djokovic

Tennis Australia, organizatoarea Openului Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, ar fi plătit cheltuielile de judecată pentru sârbul Novak Djokovic, după expulzarea sa, duminica trecută.

Conform numărului de miercuri al cotidianului Daily Mail, citat de ziarul L’Equipe, Tennis Australia ar fi plătit consistenta factură de cheltuieli de judecată a lui Novak Djokovic.

„Organizatorii Australian Open, care primesc anual milioane de dolari din fonduri publice, ar fi acceptat să plătească cheltuielile de judecată ale starului sârb expulzat”, a scris publicaţia.

Pentru a pleda în favoarea sa, în faţa autorităţilor australiene, liderul mondial a angajat o echipă de avocaţi de prestigiu, pentru a-l reprezenta în faţa tribunalelor.

„Tennis Australia nu a negat informaţia potrivit căreia ar fi plătit cheltuielile, pe care o sursă apropiată de TA a divulgat-o pentru Daily Mail Australia”, se arată în articol.

Costurile estimative nu au fost încă divulgate dar, conform aceleiaşi surse de informaţie, valoarea s-ar ridica undeva la jumătate de milion de dolari australieni (318.000 de euro).

„Ceea ce nu ştie lumea este că Tennis Australia este cea care plăteşte cheltuielile de judecată… Nu Novak însuşi. Ei primesc fonduri guvernamentale pentru eveniment (Australian Open), deci la final contribuabilul va plăti cheltuielile de judecată, chiar dacă el a pierdut”, a mai declarat sursa.

Informaţia a survenit după ce organizatorul Openului Australiei a refuzat să furnizeze un ajutor juridic jucătoarei cehe Renata Voracova, de asemenea expulzată după anularea vizei sale.

Novak Djokovic, nevaccinat împotriva Covid-19, a obţinut o scutire medicală pentru a putea călători în Australia, în ciuda obligaţiei de vaccinare, iar mulţi au considerat că această scutire a fost posibilă prin intervenţia Tennis Australia.

Însă, în momentul în care sârbul a ajuns pe aeroportul din Melbourne, viza i-a fost anulată, iar jucătorul a fost plasat în detenţie, în aşteptarea deportării.

Un prim apel i-a permis să iasă la antrenamente, cu speranţa că va putea disputa turneul, pentru a cuceri a zecea sa coroană la Australian Open, sinonimă cu al 21-lea titlu de Grand Slam, un record pentru tenisul profesionist.

Dar, la intervenţia personală a ministrului australian al Imigraţiei, viza i-a fost anulată din nou, iar liderul clasamentului ATP a ajuns să părăsească Australia, pentru a se întoarce în Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri