Caută
Close this search box.

Geoană, despre Consiliul NATO-Rusia: Nu am asistat la vreun element surpriză din partea Rusiei

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat miercuri, după reuniunea Consiliului NATO-Rusia, că Alianţa nu a anticipat şi nu a asistat la vreun element de surpriză din partea delegaţiei Moscovei la discuţiile de peste patru ore, dar apreciază că întâlnirea a fost totuşi un lucru pozitiv şi discuţiile trebuie continuate.

Întrebat în cadrul unui briefing online cu jurnalişti români dacă i s-a părut că partea rusă este într-adevăr dispusă să negocieze, Geoană a afirmat că „în mod evident partea rusă a rămas astăzi (miercuri – n.r.) pe partea de scenariu şi de talking points pe care le-a avut şi înainte de întâlnirea cu noi. Deci nu am anticipat şi nu am asistat la vreun element de surpriză în această direcţie.”

„Faptul că am avut de ambele părţi răbdarea şi deschiderea să ascultăm poziţiile fiecăruia este un lucru pozitiv. Faptul că noi am propus continuarea acestui dialog este un lucru pozitiv. Rămâne ca Federaţia Rusă să analizeze aceste discuţii, probabil că aşteaptă şi încheierea acestei suite de întâlniri – Geneva, Bruxelles şi Viena, mâine (joi – n.r.), la OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa) – pentru a putea lua o decizie.

Noi sperăm şi încurajăm Federaţia Rusă să continuăm acest dialog, pentru că, cu cât situaţia este mai complicată, cu atât nevoia de dialog este mai mare”, a spus Mircea Geoană, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri