Caută
Close this search box.

George Simion diabolizează stropirile lui Emil Constantinescu şi Navalnîi

florin budescu

Prin acţiunea sa de astăzi, cu stropirea sa cu cerneală, copreşedintele AUR, George Simion, diabolizează două evenimente: unul a avut loc în istoria României (stropirea cu cerneală a preşedintelui Emil Constantinescu, acum 21 de ani) şi altul în cea a Rusiei (stropirea cu vopsea verde toxică a disidentului Aleksei Navalnîi, în 2017).

Precedentele stropiri, ca să zic aşa, au fost încărcate de dramatism. Emil Constantinescu era vizibil marcat şi evenimentul a şocat opinia publică. Pictarea feţei lui Aleksei Navalnîi a reuşit să obţină inversul a ceea ce dorea Kremlinul, eroizându-l pe disidentul rus şi mărindu-i statura politică, de oponent al lui Vova Putin.

Această nouă stropire pare a fi o caricatură ieşeană a marilor stropiri anterioare. De altfel, în clipul din postarea mea info, de mai devreme, pe acest subiect, poate fi văzut apărând şi Călin Georgescu, „premierul” AUR, cunoscut ca om controlat şi foarte lăudat de propaganda rusă.

Am deci mari dubii asupra spontaneităţii evenimentului. George Simion a reacţionat ciudat, el, care este foarte exploziv, rămânând calm şi cerând ca atacatorul său să nu fie sancţionat. Ulterior, vesel, a şi făcut un stand-up de toată faima, pe contul său de Facebook:

Ce spune George Simion? Puţin transcript:

Suntem în mijlocul românilor aicea (sic!), sunt mii de oameni în Piaţa Unirii, am reuşit, vedeţi scuipatul boierului, au aruncat cu nişte albastru de metil sau cu ceva în mine, nu ne temem decât de bunul Dumnezeu, orice instigator ar veni, să vină, eu v-am zis, s-ar putea să trimită ăştia pe unii să ne omoare, nu ne temem, ne temem doar de bunul Dumnezeu, haideţi cu noi, distribuiţi live-ul ăsta mai departe…

… şi aşa mai departe, „Lume! Lume! Veniţi, să vedeţi vemeia vampă, care bea petrol din lampă şi gargariceşte limonadă!”, totul spre gloria teleastului politician George Simion, de la mişcarea neolegionaroidă AUR.

Amintesc că întreaga carieră publică a acestui măscărici se bazează pe o succesiune de diabolizări ale unor acte făcute de alţii, înaintea lui.

De exemplu, a creat o structură de tip ONG, numită „Noii golani”. În numele acesteia, s-a prezentat la reşedinţa lui Ion Iliescu, de ziua acestuia, aprinzând lumânări şi provocând paza SPP să îl pună la pământ, să-l imobilizeze.

Adevăraţii golani din Piaţa Universităţii 1990 nu au cerut sau dorit niciodată moartea lui Ion Iliescu, ci au dezvăluit ce porcării a făcut acesta înainte de decembrie 1989 şi în timpul Revoluţiei. Este o foarte mare diferenţă.

Adevăraţi golani de Piaţa Universităţii şi-au dorit ca Iliescu să trăiască şi să fie judecat, conform legii, nu să moară.

Pe 23 octombrie 2016, acelaşi George Simion, diabolizând de-a dreptul, făţiş, cu noii săi golani, ceea ce au făcut în mai – iunie 1990 adevăraţii golani, s-a dus în Piaţa Universităţii, şi-a pus corturile portocalii la Fântână, „La Paraziţi”, în faţa Arhitecturii, spunând că el militează pentru unirea Republicii Moldova cu România.

Totul exact în plină campanie electorală, adresându-se alegătorilor Dreptei cu un mesaj de ocultare a adevăratelor lucruri importante atunci – ascensiunii Stângii şi pericolul repezentat de aceasta, aşa cum avea să se demonstreze foarte rapid, încă din ianuarie 2017.

Aşadar, eu sunt foarte-foarte suspicios, în ceea ce priveşte identitatea creierului din spatele mâinii, care a dictat minţii proprietarului, care a aruncat şi l-a stropit pe George Simion, cu cerneală albastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri