Caută
Close this search box.

Germania trimite 5.000 de căşti militare în Ucraina

căşti militare

Guvernul german, care refuză în continuare să livreze armament Ucrainei, a anunţat că urmează să-i furnizeze 5.000 de căşti militare, motiv de critici şi ironii în Ucraina şi în rândul opoziţiei germane.

”Este echipament, nu sunt arme”, a anunţat miercuri ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht. ”Dar ajută, susţine. Iar exact în acest fel vom continua să acţionăm în acest conflict (…). Este un semnal foarte clar că suntem alături de voi”, a adăugat ea.

Acest anunţ a provocat imediat sarcasm şi critici. ”Este o glumă absolută”, a reacţionat primarul Kievului, contactat de tabloidul Bild. ”Ce va trimte apoi Germania ca susţinere? Perne? Comportamentul guvernului federal te lasă mut”, a comentat el.

Ambasadorul ucrainean în Germania a apreciat că acest anunţ nu schimbă cu nimic nevoia înarmării Ucrainei. ”Este doar o picătură într-un ocean. Nu e nici măcar un lot de consolare”, a declarat el.

Opoziţia germană a denunţat acest anunţ drept cinic şi jenant. Guvernul lui Olaf Scholz este extrem de criticat de la începutul crizei ucrainene, din cauza ambiguităţii poziţiei sale.

El este suspectat de faptul că vrea să menajeze Rusia, cu care împarte controversatul gaoduct Nord Stream 2.

Cancelarul Olaf Scholz a reiterat marţi că Germania refuză să livreze armament din principiu, o alegerele legată de responsabilitatea sa în al Doilea Război Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri