Caută
Close this search box.

Guvernul din Kazahstan a demisionat în urma protestelor de amploare

Preşedintele Kazahstanului, Kasîm-Jomart Tokaev, a acceptat miercuri demisia guvernului, în urma manifestaţiilor de amploare împotriva creşterii preţului la gaz.

Un decret publicat pe site-ul prezidenţial anunţă că Tokaev a acceptat demisia guvernului condus de premierul Askar Mamin. Vicepremierul Alihan Smailov îşi va asuma rolul de premier interimar până la formarea unui nou cabine, relatează AFP, citată de Agerpres.

Peste 200 de persoane au fost arestate şi zeci de poliţişti au fost răniţi după manifestaţiile împotriva creşterii preţului la gaz care au avut loc în mai multe oraşe din Kazahstan, a anunţat miercuri poliţia kazahă.

Citește și: Proteste în Kazahstan după decizia guvernului de a ridica plafonul preţurilor

În urma acestor manifestaţii, printre care şi cea dispersată cu grenade asurzitoare şi cu gaze lacrimogene în noaptea de marţi spre miercuri de poliţia din Almatî, a fost decretată de asemenea stare de urgenţă până pe 19 ianuarie în mai multe regiuni, inclusiv a capitalei economice Almatî, unde a intrat în vigoare şi o interdicţie de circulaţie între orele locale 23:00 şi 07:00.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri