Caută
Close this search box.

Homosexualii din Israel pot deveni părinți cu ajutorul unei mame surogat

Oricare cetăţean israelian, inclusiv cei singuri şi cuplurile de homosexuali, va putea avea copii cu ajutorul unei mame-surogat în urma unei modificări legislative, relatează marţi DPA.

Ministrul Sănătăţii, Nitzan Horowitz, a prezentat marţi un amendament la lege, ce urmează să intre în vigoare pe 11 ianuarie. „Astăzi facem istorie”, a declarat Horowitz jurnaliştilor.

Sarcina cu ajutorul unei mame-surogat era anterior permisă în Israel doar pentru cuplurile heterosexuale, deşi în condiţii stricte, potrivit Agerpres.

Ca urmare, bărbaţii homosexuali au apelat adesea la mame-surogat în străinătate. Cu toate acestea, procedura este costisitoare şi complicată.

Prin modificarea procedurii, guvernul a urmat o decizie de anul trecut a Curţii Supreme din Israel. Cerinţele anterioare au constituit o încălcare a drepturilor omului, se arată în hotărârea de anul trecut.

„Este o zi istorică pentru comunitatea LGBTQ din Israel și îndelungata luptă pentru egalitate pentru fiecare persoană, dar şi o zi istorică pentru întreaga societate israeliană”, a declarat Horowitz despre noul amendament.

Noua procedură „va împlini visul multora de a întemeia o familie”, a adăugat ministrul Sănătății. Acesta a subliniat că se va face totul pentru a proteja drepturile mamelor-surogat. Potrivit Ministerului Sănătăţii, doar 100 de femei pe an au acceptat până acum să servească drept mame-surogat în Israel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri