Caută
Close this search box.

LISTA cabinetelor medicilor de familie din România unde pot fi făcute teste rapide COVID

test pcr

​Ministerul Sănătății a publicat, duminică seară, lista cabinetelor de medicină de familie unde pot fi făcute teste rapide antigen pentru depistarea COVID-19.

Medicii de familie pot testa atât persoanele înscrise în lista proprie, cât și oricare alte persoane, cu condiția ca acestea să fie eligibile, la un interval de cel puțin 48 de ore între două testări succesive. De asemenea, autoritățile au anunțat că de duminică în București au fost deschise centre de testare în 28 de spitale, în condițiile în care Ambulanța era depășită de numărul mare de cereri de testare la domiciliu.

Pe lista publicată de Ministerul Sănătății figurează 3.831 de medici de familie – dintre care peste 200 în Capitală – care au încheiat contracte pentru testarea în cabinete pentru depistarea COVID-19 pentru toți pacienții care se încadrează în definițiile de caz ale INSP.

CONSULTĂ aici lista cabinetelor medicilor de familie din România unde pot fi făcute teste rapide COVID

Conform Ministerului Sănătății, lista cabinetelor de medicina de familie „este în dinamică”, iar Alexandru Rafila îi „încurajează” pe medicii de familie „să participe în număr cât mai mare la efortul național de control al pandemiei”.

Testarea se realizează în cadrul cabinetelor medicale din asistența medicală primară sau în cadrul cabinetelor din centrele de permanență, iar informațiile privind persoanele testate sunt raportate în Corona Forms. În baza datelor transmise zilnic de CNAS referitoare la medicii de familie pentru care casele de asigurări de sănătate încheie contracte sau acte adiționale pentru activitatea de testare, STS va transmite un mesaj pe telefonul mobil care va conține user-ul și parola de acces în Corona Forms ale fiecărui medic.

Validarea și decontarea de către casele de asigurări de sănătate a activității de testare se realizează pentru fiecare persoană care a fost raportată în Corona Forms și pentru care medicul de familie nu a perceput sume suplimentare.

Persoanele eligibile pentru testare sunt persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2 care se încadrează în metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică, publicată și actualizată periodic la adresa www.insp.gov.ro.

Medicii de familie pot testa atât persoanele înscrise în lista proprie, cât și oricare alte persoane, cu condiția ca acestea să fie eligibile, la un interval de cel puțin 48 de ore între două testări succesive.

Pentru activitatea de testare realizată, pentru care medicul de familie nu a perceput sume suplimentare, validată ca serviciu prin raportarea informațiilor privind persoanele testate în Corona Forms, tariful este de 50 de lei/persoană și cuprinde contravaloarea testului, manopera, materialele și echipamentele de protecție necesare testării.

Decontarea se face de la data încheierii contractului cu casa de asigurări de sănătate sau, după caz, a actului adițional la contractul încheiat pentru activitatea de vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri