Caută
Close this search box.

Lukaşenko delirează: „Occidentul vrea să înece în sânge frăţia ruso-ucraineană!”

Lukaşenko

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a declarat că Occidentul dorește să „înece în sânge frăția ruso-ucraineană”, informează TASS.

Într-un discurs despre starea națiunii, el a spus că Ucraina este împinsă într-un conflict și este pregătită pentru a fi implicat ă într-o agresiune.

„Acumularea tensiunilor în sud provoacă cea mai mare alarmă”, a spus el. „Ucraina devine subiectul unui compromis de culise”.

„Ucrainenii sunt împinși în flăcările unui conflict, sunt distruși mental, pregătiți intenționat pentru o agresiune, în timp ce se modelează sentimente ostile față de popoarele frățești, inclusiv față de belaruşi”, a spus președintele. „Este important pentru Occident să înece în sânge frăția ruso-ucraineană, frăția noastră slavă”.

Lukașenko a declarat că el crede că țările occidentale vor persista în perturbarea situației din fostele țări sovietice, pentru a slăbi Rusia.

„Situația din Kazahstan a arătat că nu numai frăția slavă, ci și cea din Asia Centrală a devenit o țintă”, a declarat el, într-un discurs despre starea națiunii. „Este evident că Occidentul, cu scopul de a slăbi Rusia, va continua cu tactica de a perturba spațiul post-sovietic”.

„Trebuie, dată fiind situația, să reacționăm și să ne consolidăm capacitățile de apărare?”, a continuat el. „Răspunsul este evident: din păcate, dacă vrei pace, pregătește-te pentru război”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri