Caută
Close this search box.

„Măi, animalule!” A murit Paul Pîrvu, jurnalistul insultat de Ion Iliescu

paul pîrvu

Ziaristul Paul Pârvu a murit duminică, 30 ianuarie 2022, cu o zi înainte de a împlini vârsta de 61 de ani, fiind internat, după un atac cerebral, dublat de infectarea cu noul coronavirus.

Jurnalistul constănţean a rămas în memoria tuturor, ca fiind cel căruia Ion Iliescu i s-a adresat, în anul 1992, cu notoriul „Măi, animalule“. Incidentul s-a petrecut la festivităţile dedicate Zilei Marinei.

După manifestările din faţa Comandamentului Marinei, Iliescu şi suita de oficialităţi au mers la Prefectură, pentru a ciocni un pahar de şampanie.

Baia de mulţime a fost însă perturbată de un grup de protestatari, care cer zgomotos demisia lui „Ilici“. Un ziarist de la Telegraf, investigatorul Paul Pârvu, l-a abordat cu aplomb, pe Ion Iliescu.

Paul era unul dintre contestatari şi avea de pus o grămadă de întrebări despre Revoluţie, despre Piaţa Universităţii, despre KGB, Moscova şi influenţa sovietică.

Ion Iliescu îşi pierde cumpătul. S-a enervat pe ziaristul extrem de insistent şi aproape l-a luat de gât, lăsându-i să scape apelativul celebru „Măi, animalule!“

După ciocnirea cu Iliescu, partidele de dreapta l-au ofertat, pentru a profita de celebritatea lui. Paul Pârvu a refuzat, fiind un ţărănist din convingere.

N-a activat niciodată în politică, nu a intrat nici în administraţia publică şi s-a despărţit de colegii lui de drum Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Sorin Strutinski, care au devenit altceva decât ce era la începutul anilor 90.

Regretatul artist Vali Sterian a scris chiar o melodie dedicată acestui episod istoric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri