Caută
Close this search box.

Meteorologii au emis avertizări cod galben de vânt pentru mai multe zone ale ţării

Meteorologii au emis duminică avertizări cod galben de vânt pentru mai multe zone ale ţării, începând de duminică seară.

O primă avertizare, valabilă de duminică seară, de la ora 23:00, până luni dimineaţă, la ora 8:00, vizează Carpaţii Orientali.

” În intervalul menţionat, în Carpaţii Orientali vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăşi 90…100 km/h”, conform ANM.

O a doua avertizare, de luni dimineaţă, de la ora 8:00 şi până marţi, la ora 10:00, indică intensificări ale vântului în zona de munte, pe întreg lanşul carpatic.

” În intervalul menţionat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…80 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăşi 90…120 km/h şi temporar va ninge viscolit. Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55…65 km/h.. Notă: Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, se vor semnala local şi în restul teritoriului”, este mesajul transmis de meteorologi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri