Caută
Close this search box.

Mijloace de transport pe cablu nefuncţionale pe Valea Prahovei şi Braşov, din cauza vântului puternic

Turiştii aflaţi duminică la munte, pe Valea Prahovei şi în judeţul Braşov nu pot folosi mijloacele de transport pe cablu, acestea fiind nefuncţionale din cauza rafalelor de vânt. Mare parte a zonei montane se află sub avertizare Cod portocaliu de viscol puternic şi ninsori abundente la altitudini de peste 1600 de metri, relatează News.ro.

La Sinaia, instalaţiile amplasate la Cota 2000, în Masivul Bucegi, nu au pornit, duminică, din cauza viscolului.

„La Cota 2000, viteza vântului a crescut brusc de la 30 km/h la 80 km/h, acum. Instalaţiile de altitudine – Gondola Carp, Telescaunul Soarelui, Teleschi Valea Soarelui şi Teleschi Călugărul nu pornesc”, a anunţat duminică dimineaţă administraţia domeniului schiabil.

Turiştii aflaţi la Sinaia pot schia pe pârtia Nouă deservită de telegondola care urcă din staţiune la Cota 1400 din Bucegi.

Şi în Poiana Braşov instalaţiile de transport pe cablu din Masivul Postăvaru sunt oprite. Astfel, telegondola, telecabina Kanzel şi telecabina Capra Neagră nu au fost puse în funcţiune, iar turiştii aflaţi în zonă pot schia pe pârtiile pentru începători Bradul şi Stadion deservite de două teleschiuri care funcţionează.

Meteorologii au emis o avertizare Cod Portocaliu care a intrat în vigoare duminică, 30 ianuarie, la ora 10 şi este valabilă până luni, 31 ianuarie, la ora 8, fenomenele vizate fiind viscol puternic şi ninsori abundente, la munte, la altitudini de peste 1600 de metri.

„În intervalul menţionat, la munte, la altitudini de peste 1600 m vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită şi vizibilitate foarte scăzută. Local ninsorile vor fi abundente îndeosebi în Carpaţii Orientali”, precizează meteorologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri