Caută
Close this search box.

Ministrul Alexandru Rafila a vorbit despre DEMISIA sa

alexandru rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit în premieră despre demisia sa, un subiect foarte vehiculat zilele acestea de unii membri PNL, în frunte cu celebrul fost jurnalist Rareș Bogdan.

Astfel, Rafila afirmat cu sinceritate că nu își dorește să demisioneze, subliniind că, spre deosebire de multe alte persoane din politica românească, el are o profesie.

Medicul aminteşte că România a avut şase miniştri ai Sănătăţii în ultimii doi ani, arătând că în mod clar o criză sanitară majoră nu poate fi gestionată cu astfel de frecvente schimbări. Actualul ministru susţine că acesta este şi motivul pentru care nu ia în calcul demisia.

„Eu nu am luat-o în calcul (posibilitatea demisiei – n.r.) şi vă spun şi din ce cauză, pentru că nu am niciun fel de apetit pentru postul de ministru, nu am avut nici la numire… spre deosebire de multe alte persoane din politica românească, eu chiar am o profesiune, dar mi se pare o nebunie să crezi că poţi să gestionezi o criză de orice fel prin nişte schimbări care au loc la două săptămâni, la o lună, la două luni, la trei luni. Noi am avut şase miniştri ai Sănătăţii în decurs de doi ani. Deci durata de viaţă medie a unui ministru al Sănătăţii a fost de patru luni în criză majoră de sănătate publică. Păi e clar că nu poţi să gestionezi o criză majoră de niciun fel cu acest turn over”, a afirmat Alexandru Rafila duminică.

Doctorul a mai dezvăluit că a găsit un minister al Sănătăţii „nefuncţional”, fără secretari de stat cu care să „repornească” ministerul.

Demnitarul susţine că cel mai important lucru pe care a reuşit să îl facă în mandatul de până acum este pregătirea centrelor de evaluare pentru pacienţii cu teste pozitive la infecţia COVID, pregătirea spitalelor, a medicaţiei antivirale iar cel mai important obiectiv al său este redarea încrederii oamenilor în sistemul sanitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri