Caută
Close this search box.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a făcut propagandă pentru Huawei

adrian câciu

Actualul ministru al Finanțelor din partea PSD, Adrian Câciu, a publicat în 2020 un articol și a dat un interviu în care pledează cauza Huawei, compania chineză interzisă de la licitația pentru rețelele 5G în România.

Unul dintre articole este marcat cu semnul de publicitate. În declarația de avere, Câciu scrie că a încasat 25.000 de lei de la o firmă de Relații publice.

Într-un interviu la B1 TV a spus că ”nu cred că am făcut advertorial pentru o anumită companie, ci pentru un anumit principiu”.

În declaraţia de avere a lui Adrian Câciu, pentru anul 2020 apare un venit de 25.700 de lei, din drepturi de autor, de la McCann Profesional.

McCann este agenţia de Relaţii publice care s-a ocupat de promovarea Huawei în România, explică Epoch Times România.

Ce spunea Adrian Câciu în anul 2020, în articolele în care pleda cauza Huawei:

– ”România a fost prima țară din lume care, în plin război comercial între SUA și China, a semnat un Memorandum 5G cu SUA, un act al cărui scop subliminal ar fi eliminarea folosirii echipamentelor chinezilor de la Huawei, acuzați că ar permite spionajul Chinei asupra informațiilor din rețelele IT occidentale, acțiune nedovedită însă”.

– ”Și, dintr-o perspectivă juridică și comercială, evident că Huawei poate solicita daune României la un tribunal internațional. Rămân totuși la opinia că o astfel de lege nu va exista, iar daca va exista va fi declarată neconstituțională”.

– ”Nici un furnizor de tehnologie, mai ales tehnologie 5G, fie acesta Huawei, Nokia sau Eriksson nu va fi îndepărtat din competiție pe criteriul țării din care provine capitalul. Nici un furnizor de soluții tehnologice nu va fi exclus în viziune europeană fie acesta rezident al Uniunii sau nu. Uniunea Europeană va rămâne deschisă tuturor companiilor care respectă normele și standardele europene. Așa va trebui să fie și România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri