Caută
Close this search box.

Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID-19, ajunge azi în România

molnupiravir

România primește luni 50.000 de cutii de Molnupiravir, pastila anti-COVID-19 produsă de Merck.

Gilda Popescu, medic pneumolog, a explicat, la B1 TV, că acest medicament trebuie administrat în primele 3-4 zile de boală, când apar simptome: „Formele asimptomatice sau cu simptomatologie minoră nu au de ce să ia un astfel de antiviral”.

Se pare că îl legăm de niște date foarte importante. S-au împlinit doi ani de când Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemia SARS-CoV-2 ca urgență mondială de sănătate publică. S-au găsit până acum tot felul de produse terapeutice sau s-au căutat produse terapeutice care să aibă eficiență mare în tratarea acestui virus, virus care a afectat peste 70 de milioane la nivel global și a provocat aproape 6 milioane de decese. Se pare că noul produs, Molnupiravir, produs de firma Merck, este un antiviral mai specific care să acționeze asupra virusului SARS-CoV-2. El va fi destinat pacienților care pot evolua sever în această formă de boală, deci de la mediu spre sever”, a spus Gilda Popescu.

Gilda Popescu susține că persoanele cu forme asimptomatice sau ușoare nu au de ce să ia Molnupiravir.

El trebuie administrat în primele 3-4 zile, când apar simptome. Formele asimptomatice sau cu simptomatologie minoră nu au de ce să ia un astfel de antiviral, dar cele la care apar manifestări cu febră, cu alterarea stării generale, cu stare generală proastă, în general, cu mialgii, cu dureri atroce în gât, cu cefalee, deci dureri de cap, după ce vor fi evaluate de către un specialist, vor putea beneficia de acest medicament”, a mai afirmat medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri