Caută
Close this search box.

Nicușor Dan le cere lui Marcel Ciolacu și Gabrielei Firea să se delimiteze de greva de la STB

nicuşor dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a solicitat vineri Parchetului să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat greva STB și a cerut PSD-ului să anunţe dacă sprijină „o grevă ilegală” sau dacă se delimitează de liderul sindical Vasile Petrariu, care a obţinut un mandat de consilier municipal pe listele PSD.

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMB, edilul a menţionat că a existat, vineri după amiază, o încercare de dialog între conducerea STB şi sindicatul reprezentativ, dar a precizat că acesta din urmă nu prezintă „revendicările reale” enunţate anterior de către angajaţi, precum necesitatea pieselor de schimb, mentenanţa vehiculelor, confortul şoferilor şi vatmanilor la capăt de linii.

Totodată, primarul general a reiterat solicitarea adresată PSD de a anunţa dacă sprijină „o grevă ilegală” sau dacă se delimitează de liderul sindical Vasile Petrariu, care a obţinut un mandat de consilier municipal pe listele Partidului Social Democrat, potrivit Digi24.

„Cer PSD și Gabrielei Firea și lui Marcel Ciolacu să se pronunțe: fie sprijină o grevă ilegală, fie se delimitează și îi retrag sprijinul politic unui consilier ales pe listele PSD.

Fac un apel la rațiune la șoferi și vatmani: avem două hotărâri executorii, suntem într-un stat de drept în care hotărârile executorii se execută, cine nu le execută săvârșește o ilegalitate, a declarat Nicușor Dan.

„Am invitat la discuții reprezentanți desemnați de către lucrători din fiecare autobază și depou, am spus de mai multe ori că nu vreau să discut cu reprezentanții unui sindicat care au dus o întreagă categorie de oameni într-o zonă penală, vreau să discut cu oameni care să exprime problemele reale cu care se confruntă lucrătorii din transportul public.

La această întâlnire de la ora 6.00 am fost informat că au venit reprezenanți ai sindicatului reprezenativ. L-am sunat atunci pe domnul Criț, directorul general de la STB, și i-am propus să aibă acea discuție pe care e logic și legal să o aibă reprezentanții sindicatului și reprezentanții societății de transport. Această discuție a durat cinci minute pentru că nu au existat practic alte solicitări decât demisia domnului Criț, ceea ce este un gest infantil”, a mai spus Nicușor Dan.

„Sunt foarte multe probleme în transportul public. Rezolvarea lor necesită un dialog, un calendar de acţiuni şi mai ales, foarte mulţi bani. Am reuşit să echilibrăm financiar această societate pe care am găsit-o în faliment”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Liderul sindicaliştilor STB, Vasile Petrariu, a anunţat, vineri, un eşec al discuţiilor cu primarul general şi conducerea companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri