Caută
Close this search box.

Novak Djokovic rămâne în Australia. Fanii lui protestează în fața hotelului

novak djokovic

Avocații lui Novak Djokovic (locul 1 ATP) s-au adresat instanței din Melbourne, pentru a contesta decizia autorităților australiene de a-i anula viza de călătorie tenismenului sârb.

Tribunalul Federal din Melbourne a anunțat că audierea completă în acest caz a fost programată pentru luni, 10 ianuarie, potrivit The Guardian.

Instanța a precizat că nu are toate declarațiile și documentele necesare din partea ambelor părți implicate.

Chris Tan, reprezentantul Ministerului pentru Imigrări, a precizat că autoritățile preferă o decizie rapidă în acest caz, dar nu contestă amânarea deciziei.

Avocații lui Novak Djokovic au precizat că este o situație „la limită”, dar s-au declarat încrezători în șansele de reușită ale contestației privind anularea vizei de călătorie.

Potrivit The Canberra Times, judecătorul Anthony Kelly a cerut o declarație scrisă din partea sportivului sârb. În caz contrar, judecătorul a precizat că va permite și o audiere online, prin intermediul Microsoft Teams.

Judecătorul Anthony Kelly a recunoscut că știe puține lucruri despre tenis și a întrebat dacă Novak Djokovic se poate antrena în hotelul în care a fost cazat, în cazul în care pronunțarea va mai dura.

Până la decizia instanței, Novak Djokovic rămâne într-un hotel de carantină din Melbourne. Fanii lui Djokovic, dar și cei care se opun vaccinării anti-COVID, protestează în fața hotelului.

Novak Djokovic, în pericol să rateze Australian Open

Djokovic a ajuns miercuri la Melbourne, unde autorităţile au observat că echipa sa a făcut o greşeală în cererea de viză. Ulterior, a fost ținut în aeroport peste opt ore.

Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a afirmat că Djokovic nu a putut oferi dovezile necesare pentru a putea intra în Australia şi va fi trimis înapoi în Serbia, potrivit DigiSport.

Ministrul interimar al Sportului, Jaala Pulford, a precizat că guvernul din Victoria nu va sprijini cererea lui Djokovic.

„Guvernul federal a întrebat dacă vom sprijini cererea de viză a lui Novak Djokovic pentru a intra în Australia. Nu îi vom oferi lui Novak Djokovic suport individual pentru cererea de viză pentru a participa la ediţia 2022 a Australian Open. Întotdeauna am fost clari cu privire la două puncte: aprobările vizelor sunt o chestiune care revine guvernului federal, iar scutirile medicale sunt o chestiune pentru medici”, a spus ea.

Premierul australian Scott Morrison a postat pe Twitter, joi dimineaţă, un mesaj, în care reafirmă anularea vizei sportivului de 34 de ani: „Viza domnului Djokovic a fost anulată. Regulile sunt reguli, mai ales când vine vorba de graniţele noastre. Nimeni nu este deasupra acestor reguli. Politicile noastre stricte de frontieră au fost esenţiale pentru ca Australia să aibă una dintre cele mai scăzute rate de deces din cauza COVID din lume şi continuăm să fim vigilenţi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri