Judecătorul Anthony Kelly a anunţat, după o audiere de instrucţie desfăşurată la Melbourne, care s-a încheiat aproximativ la ora locală 23.00, că Noval Djokovici este liber până sâmbătă dimineaţă, când se va prezenta pentru a fi audiat de oficiali ai Poliţiei de Frontieră.

La ora 08.00, Djokovici se va prezenta în faţa Poliţiei de Frontieră.

Apoi, între orele 10.00 şi 14.00 va rămâne reţinut, dus de autorităţi la birourile avocaţilor săi, unde îl vor escorta doi ofiţeri ai Poliţiei de Frontieră. Duminică, la ora 09.00, el va fi dus din nou, de doi poliţişti, la birourile avocaţilor săi.

Ca urmare a îngrijorării exprimate de avocaţii sportivului, s-a convenit ca Djokovici să fie reţinut, într-un loc care să nu fie dat publicităţii, din motive de siguranţă şi pentru a se evita un circ mediatic.

Ministrul nu va face nici un demers pentru expulzarea lui Djokovici din Australia, cel puţin până la încheierea procedurilor. De asemenea, procesul a fost transferat de la Federal Circuit Court, la Tribunalul Federal.

Audierea de instrucţie de vineri, în faţa judecătorului Anthony Kelly, a avut loc în sistem online. Kelly este judecătorul care luni a întors prima decizie autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovici şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia.

Avocaţii lui Djokovici ar fi vrut ca procesul să continue la Federal Circuit Court.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here