Caută
Close this search box.

O furtună violentă a provocat pene de curent şi pagube în capitala Australiei

Mii de persoane au rămas fără curent electric în urma unei furtuni violente care a lovit luni capitala Australiei şi a distrus mai multe case şi maşini, informează marţi agenţia Xinhua.

Canberra a fost lovită de grindină de dimensiuni mari şi de rafale de vânt, luni, în jurul orei locale 17:00.

Serviciile de urgenţă au primit peste 400 de apeluri, mai mult de jumătate dintre acestea fiind încă nerezolvate marţi dimineaţă.

Au existat numeroase sesizări cu privire la copaci căzuţi care au deteriorat case şi maşini, suburbiile nordice Belconnen şi Gungahlin fiind cele mai grav afectate.

”Personalul şi voluntarii vor lucra până noaptea pentru a oferi asistenţă comunităţii. Vă rugăm să rămâneţi în siguranţă şi să vă feriţi de daunele provocate de furtuni în zonele publice şi pe drumuri”, a transmis un purtător de cuvânt al Agenţiei pentru Servicii de Urgenţă (ESA) din Teritoriul Capitalei Australiene (ACT).

Potrivit companiei energetice Evoenergy, peste 16.000 de case au fost afectate de pene de curent. ”Echipele noastre sunt ocupate cu reparaţiile şi solicităm răbdare deoarece suntem inundaţi de sesizări”, a declarat Evoenergy într-un comunicat.

În suburbia Charnwood, situată la nord-vest de Canberra, viiturile au deteriorat clădiri, însă nu au fost consemnate persoane rănite.

Cartierul central de afaceri (CBD) a fost relativ neafectat, fiind înregistrate doar ploi scurte, transmite Agerpres.

Furtuna a fost ”foarte înfricoşătoare”, după cum a declarat pentru Australian Broadcasting Corporation (ABC) Paige Madsen din Strathnairn, la nord-vest de Canberra. ”Am auzit câteva tunete şi ne-am aşteptat să plouă, dar în câteva minute pierdusem deja terasa”, a spus ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri