Caută
Close this search box.

O primărie scoate la vânzare case cu 250 de euro bucata

case

Autorităţile locale din comuna băcăuană Gura Văii vor scoate la vânzare 129 de case construite în perioada 2005-2006. Imobilele sunt ideale pentru împătimiţii de drumeţii şi trasee turistice, dar şi pentru pasionaţii de off-road.

Primăria din comuna băcăuană Gura Văii va relua în perioada următoare procedura de achiziţie a unei case cu 250 de euro. Este vorba de casele din satul Rotunda, localitate componentă a comunei Gura Văii, judeţul Bacău, care au fost construite în anii 2005 – 2006.

Cele 200 de case au fost ridicate pe un deal, în urma unor inundaţii care au avut loc în zonă. În aceste imobile au locuit iniţial familii de romi, dar după câţiva ani au fost abandonate.

Unele dintre aceste locuinţe au fost vândute apoi cu preţuri între 250 şi 1.250 de euro. Cu ani în urmă, Primăria Gura Văii a încercat repopularea zonei, prin închirierea imobilelor, însă nu a reuşit.

În anul 2018, s-a încercat vânzarea caselor cu preţuri ce porneau de la 5.200 şi ajungeau până la 7.000 de euro, dar fără succes. Acum, se încearcă din nou reluarea procedurii de vânzare.

Din cele 200 de case, s-au vândut până acum 71, restul de 129 fiind în continuare disponibile. Preţul de vânzare este foarte mic şi, cu puţină implicare, acestea s-ar putea transforma în case de vacanţă pentru doritori.

De altfel, primarul Silviu Tinei a precizat că multe din casele care au fost achiziţionate până acum au ajuns la împătimiţii de drumeţii şi trasee turistice, dar şi la pasionaţii de off-road.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri