Caută
Close this search box.

Pagina de Facebook a delegaţiei ruse la Viena însărcinată cu negocieri în domeniul controlului armamentului, suspendată, din cauza publicării unor conţinuturi ilegale

facebook

Rusia a cerut restabilirea imediată a unei pagini de Facebook oficiale a Ministerului rus de Externe, suspendată din cauză că a publicat conţinuturi ilegale, relatează AFP.

Jandarmul rus al telecomunicaţiilor, Roskomnadzor, a anunţat faptul că a trimis un e-mail Meta, gigantul californian al web, care este proprietarul Facebook, prin care cere ”ridicarea imediată a restricţiilor impuse contului oficial” al delegaţiei ruse la Viena, însărcinată cu negocieri în domeniul controlului armamentului.

Suspendarea acestui cont ”este un act de cenzură” care ”încalcă principoul esenţial al liberei circulaţii a informaţiei”, denunţă Roskomnadzor.

Pagina de Facebook respectivă a fost suspendată vineri, din cauză că a publicat ”conţinuturi ilegale”, porivit şefului delegaţiei ruse la Viena, Konstantin Gavrilov.

Pagina era inaccesibilă azi.

Konstantin Gavrilov a declarat agenţei ruse oficiale de presă Tass. că delegaţia foloseşte această pagină doar pentru a publica comunicate oficiale, ale unor oficiali ruşi.

Contactat de AGP, grupul Meta, condus de către Mark Zuckerberg, nu a răspuns imediat. În februarie 2021, contul de Twitter al aceleiaşi delegaţii a fost suspendat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri