Caută
Close this search box.

Parlamentarii Likud, cel mai mare partid israelian, instruiți să nu se asocieze în niciun fel cu AUR: „Acest partid este antisemit”

george simion

Parlamentarii din cel mai mare partid israelian, Likud, au primit indicații să nu se asocieze în niciun fel cu partidul AUR din România, acesta fiind calificat drept „antisemit”, de conducerea formațiunii israeliene, relatează The Jerusalem Post.

Directorul pentru afaceri externe și purtătorul de cuvânt al Likud, Eli Hazan, le-a scris tuturor parlamentarilor partidului, sâmbătă noapte – „AUR a fost ales în Parlament și crește în popularite, în parte pentru că este anti-establishment și se opune vaccinării și restricțiilor. Acest partid este antisemit”, a avertizat el.

Hazan a trimis mesajul după ce un lider AUR a anunțat în interviuri în presa din România că plănuiește să se întâlnească cu reprezentanți ai Likud, în luna aprilie. Oficialul israelian spune, însă, că nu știe niciun parlamentar al formațiunii care a fost de acord să se întâlnească cu vreun membru AUR. George Simion a susținut că are stabilită o întâlnire, în aprilie, cu fostul premier israelian Netanyahu.

„Vă implor să nu o faceți! Este rău pentru Israel, rău pentru Likud, iar comunitatea evreiască din România este foarte îngrijorată cu privire la acest anunț”, a scris Hazan.

El s-a referit și la remarcile recente ale AUR, care a spus că „istoria Holocaustului reprezintă o temă minoră” și că predarea acesteia ca disciplină separată în școli este un „experiment ideologic”.

Hazan mai spune și că a fost contactat de reprezentanți ai AUR după ce au fost aleși în 2020, și că le-a cerut acestora să se delimiteze de Ion Antonescu, dictatorul fascist al României în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, responsabil de moartea a între 280.000 și 380.000 de evrei din România și Ucraina. AUR a refuzat, însă, conform acestuia.

„Spre deosebire de alte partide spre care am fost deschis pentru că am văzut că vor cu adevărat să se schimbe, acest partid este catastrofal”, a spus Hazan, sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri