Caută
Close this search box.

Primarul comunei Mogoşoaia îl invită pe Dacian Cioloş să discute despre ‘Sectorul Zero’

sectorul zero

Primarul comunei Mogoşoaia, Paul Precup, îl invită pe preşedintele USR, Dacian Cioloş, pentru a-i explica proiectul „Sectorul Zero”.

Precizările vin după ce Dacian Cioloş a anunţat că USR va depune o plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la modul în care au fost făcute exproprieri la Mogoşoaia.

„Am ieşit din perioada de convalescenţă şi îl invit pe domnul Ciolos la sediul primăriei să îi explic proiectul ‘Sectorul Zero’ şi, dacă doreşte, îl pot pune în legătură şi cu cei peste 50% dintre proprietarii care au cedat deja 39% din terenul pe care îl deţin.

Sigur că domnul Cioloş se poate informa în continuare de la domnul Cătălin Drulă care are un interes direct, prin faptul că deţine teren în Mogoşoaia, dar se va afla în continuare în eroare.

Nu văd niciun motiv pentru care domnia sa ar putea să refuze invitaţia mea deschisă, în condiţiile în care a venit şi la o şedinţă a Consiliului Local pe alte teme şi în lipsa mea”, a scris Precup, pe pagina sa de Facebook.

El a menţionat că proiectul „Sectorul Zero” reprezintă un model de dezvoltare urbană, care este folosit în întreaga lume civilizată.

Despre intenţia reprezentanţilor USR Mogoşoaia de a strânge semnături pentru demiterea sa, primarul a precizat că e dreptul oricărui partid să iniţieze astfel de demersuri, dar a opinat că USR încearcă „să profite de incidentul reprobabil” din comisia Consiliului local „pentru a compromite cel mai important proiect de dezvoltare” a comunei.

„Reamintesc ca şedinţa comisiei în care a avut loc agresiunea regretabilă împotriva consilierei USR nu a avut legătură cu acest proiect. La cererea mea, consilierul PNL care a ameninţat-o pe doamna Popovici şi-a prezentat deja public demisia din partid şi din funcţia de consilier local”, a completat Paul Precup.

El a adăugat că preşedintele USR „nu ţine cont absolut deloc” de proprietarii de teren care cred în proiectul „Sectorul Zero”, adăugând că aceştia reprezintă peste 50% din totalul celor care se pot implica.

„Domnul Cioloş este în acest moment avocatul doar al unei părţi care nu a dorit să se alăture proiectului, ceea ce este profund incorect. Domnul Cioloş acţionează practic împotriva celor care au cedat 39% din teren (repet, care reprezintă majoritatea proprietarilor care puteau să-şi dea acordul) şi care pot rămâne, din cauza USR, fără acest teren, dacă proiectul ‘Sectorul Zero’ va fi blocat”, a susţinut primarul.

Potrivit acestuia, terenul cedat urmează să fie folosit pentru construcţia de drumuri, parcuri, utilităţi şi unităţi medicale şi de educaţie.

„Terenurile rezultate din exproprierile celor care nu doresc să participe vor intra în domeniul public care este inalienabil, imprescriptibil şi insesizabil. Nici eu şi niciun primar viitor nu va putea să le înstrăineze. Prin urmare, pe aceste terenuri expropriate se vor dezvolta exclusiv obiective de utilitate publică, deci nu blocuri private aşa cum fals comunică USR. (…) ‘Sectorul Zero’ este singurul proiect comunitar care nu permite dezvoltatorilor imobiliari să înghesuie clădiri în dauna calităţii vieţii”, a scris edilul.

În opinia sa, odată realizat „Sectorul Zero”, Mogoşoaia va deveni „cea mai bogată comună” din România.

„Temerea că va exista o aglomerare a traficului este falsă, pentru că ‘Sectorul Zero’ va avea minimum trei rute separate de acces de mare volum. La fel de false sunt şi celelalte informaţii şi alegaţii prin care se încearcă manipularea comunităţii. Toate demersurile pe care Primăria le-a făcut respectă legea”, a transmis primarul Precup.

Dacian Cioloş a declarat, luni, că a avut ocazia să discute cu mai mulţi cetăţeni din Mogoşoaia, „foarte supăraţi şi foarte furioşi pe felul în care Primăria a decis să facă exproprieri fără să ţină cont de protejarea dreptului la proprietate, fără să informeze suficient şi fără chiar să respecte legea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri