Caută
Close this search box.

Procurorii DNA ridică documente de la Primăria Capitalei

dna

Procurorii DNA ridică documente de la Primăria Capitalei. Informaţia a fost confirmată de către primarul general Nicuşor Dan, care a precizat că aceştia au venit în biroul său, chiar înaintea conferinţei de presă pe tema grevei de la Societatea de Transport Bucureşti.

DNA a transmis că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2020 – 2021, deci şi atunci când Dan era deja edil.

”În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare la 3 instituţii publice situate în municipiul Bucureşti”, precizează DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Întrebat, la finalul declaraţiilor pe tema grevei de la STB, despre prezenţa procurorilor DNA la sediul primăriei, Nicuşor Dan a afirmat că aceştia au venit în biroul său, înaintea conferinţei, şi i-au transmis că trebuie să ridice documente.

Nicuşor Dan a precizat că reprezentanţii DNA i s-au adresat în calitate de conducător al instituţiei şi că ar fi vorba despre chestiuni de resurse umane.

”Au venit la mine la birou, au spus că trebuie să facă o percheziţie. Le-am spus că trebuie să plec la o conferinţă de presă. Mi-au spus ceva de resurse umane, dar pentru că pregăteam lucrurile pe care urma să vi le spun, o să discut cu ei când mă întorc. Au venit la mine, eu fiind şeful instituţiei, ca să îmi spună că au mandat de a ridica documente şi le-am spus, ”Da, sigur.””, a declarat Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri