Caută
Close this search box.

Propunerea PNL la şedinţa coaliţiei: Preţ reglementat la energie pentru consumatorul casnic

florin cîţu

Liderii coaliției s-au reunit de la ora 17.00 în prima ședință din acest an pentru a găsi soluții la criza facturilor la energie și gaze naturale.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, luni, înaintea şedinţei, că PNL propune ca, pentru o perioadă determinată, consumatorul casnic să plătească un preţ reglementat la energie, iar pentru companiile mici şi mijlocii să fie o variantă de compensare a preţului de la buget.

„PNL va avea două propuneri simple: pentru consumatorul casnic este varianta de a ne întoarce pe o perioadă determinată până în 6 luni de zile, poate mai puţin, la un preţ reglementat, pentru consumatorul companii mici, mijlocii şi restul consumatorilor discutăm de variante de compensare de la buget”, a afirmat Cîţu, potrivit Agerpres.

El a explicat că este vorba de un preţ reglementat, aşa cum a fost pe piaţa reglementată.

Surse participante la ședință spun că ministrul Energiei, Virgil Popescu, a propus reglementarea pieței energiei electrice pentru consumatorul casnic la un preț de 0,68 lei/kWh, pentru o perioadă de 9 luni.

„La nivelul Guvernului au fost analizate mai multe propuneri care vor fi discutate în această seară în coaliţie”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

În ședința coaliției, PSD propune plafonarea prețului la energie și gaz la o valoarea mai mică decât cea stabilită anul trecut, dublarea volumului pentru care prețul este compensat și reducerea TVA-ului pentru energie electrică și gaze naturale la 5%.

De asemenea, PSD vrea plafonarea prețurilor la energie la 0,700 lei/kWh (inclusiv TVA) și plafonarea prețului la gaze la 0,300 lei/kWh (inclusiv TVA) pentru IMM-uri și servicii esențiale (instituții publice, școli, spitale, creșe).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri