Caută
Close this search box.

Relaţiile NATO-Rusia: O nouă rundă de discuţii, azi, la Bruxelles

nato

Ucraina este unul din subiectele fierbinţi ale relaţiilor Rusia-Occident. Runda discuţiilor de luni de la Geneva dintre SUA şi Rusia s-a încheiat fără rezultate concrete.

Şefa delegaţiei americane a declarat că SUA nu vor permite nimănui să pună capăt politicii uşilor deschise a NATO. De cealaltă parte, reprezentantul Rusiei a spus că ţara sa “nu intenţionează să atace Ucraina”. Azi, va avea avea loc la Bruxelles Consiliul NATO-Rusia.

Rusia vrea ca NATO să nu se mai extindă spre Est, Ucraina fiind pe o aşa numită linie roşie trasată verbal de Vladimir Putin, care i-a cerut lui Joe Biden garanţii de securitate într-o videconferinţă. În acelaşi timp vrea ca blocul militar să se abţină de la orice fel de activitate militară pe teritoriul Ucrainei şi al mai multor ţări din Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală. SUA şi aliaţii din NATO consideră inacceptabile aceste solicitări.

Moscova va insista la Bruxelles să obţină un răspuns la proiectul de acord privind garanţiile de securitate, potrivit TVR.

La Geneva nu s-au obţinut progrese privind Ucraina. Washingtonul a avertizat Moscova că politica porţilor deschise a NATO va continua în pofida solicitărilor ruse.

Şefa delegaţiei SUA le-a spus jurnaliştilor că Rusia nu a dat niciun răspuns cererii americane privind o detensionare a situaţiei la frontiera ucraineană.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri